Ciorba din sira de porc

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 24 Feb 2017 | 7847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 g sira de porc
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 bucata mica de telina
  • 1/2 ardei Kapia
  • 2 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • 50 g spaghete
  • apa
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din sira de porc:

Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala.

Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte si se spala.

Atunci cand carnea formeaza spuma pe deasupra, aceasta se ia cu ajutorul unei linguri (sau spumiere) si se arunca. Se lasa carnea in continuare sa fiarba pana cand se patrunde putin, dupa care se adauga legumele si o lingurita de sare. Se mai adauga apa, daca este necesar.

Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si spaghetele rupte in bucati mai mici. Se mai clocoteste ciorba circa 10 minute, dupa care se potriveste de sare, se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac.

Ciorba din sira de porc se serveste cu patrunjel sau leustean si cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din sira de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu legume si carne de curcan